Technológie a veda

Technológie a veda

Fakty o cukre

Najhorúcejšou celosvetovou témou je cukor. Zdravotníci, nutriční špecialisti ale aj vlády jednotlivých krajín si uvedomujú riziko nadmerného príjmu cukrov v najrozličnejších formách. Cukor predstavuje rizikový…

Čítať viac 21. 2. 2018
Technológie a veda

Počuli ste už o inertných plynoch?

V posledných rokoch narastá počet intolerancií a alergií na potraviny. Už dnes je v USA okolo 170 potravín s takýmto vplyvom. Ide prevažne o mliečne či cereálne produkty. Týmito problémami trpí až…

Čítať viac 22. 1. 2018
Technológie a veda

Čo znamenajú bariéry v PET fľašiach?

Polyetyléntereftalát alebo PET je v súčasnosti najrozšírenejším obalovým materiálom na balenie rôznych typov vôd a nápojov. Na Slovensku je takto balených 85 percent nealko nápojov.

Čítať viac 22. 12. 2017